torstai 7. heinäkuuta 2011

Yllätyksiä ja valintoja

Tämä äiti kävi alkuviikosta vähän tuulettumassa. Olipa ihanaa tavata pitkästä aikaa vanhoja, rakkaita ystäviä ja nautiskella olostaan ilman arkirutiineja, kuten ruuan laittoa, pyykin pesua ja lasten nahistelujen selvittelyjä... Etukäteen jännitin, miten Uusi Elämä sujuu reissun aikana, eli riittääkö itsekuri herkkujen edessä... Täytyy tunnustaa, että yllätin itseni. Ja taisivat yllättyä kanssaihmisetkin, kun jätin matkalla huoltoasemalla jätskin väliin, kaupungilla kahvilassa tyydyin smoothieen berliininmunkin sijaan ja syömieni juustonaksujen määränkin pystyi laskemaan yhden - tai no ainakin kahden - käden sormilla.

Eilen illalla sain pakastimeen 30 kiloa mansikoita. Tarkoitus olisi kerätä sellaiset marjavarastot, että terveellisiä herkkuja riittäisi ensi kevääseen saakka. Ja nyt kesän ajan tietenkin herkutellaan tuoreilla marjoilla! Aloitin karkkilakon suunnilleen yhtä aikaa tämän blogin kanssa, ja se on pitänyt (Hyvä minä!). Muuten olen koettanut vähän vähentää hiilareita ravinnostani, lähinnä jättämällä vaalean leivän, perunan, pastan ja riisin vähemmälle. Mihinkään "tosikarppaukseen" en edes haaveile ryhtyväni, koska yritän nyt lähestyä tätä massan karkotusta aiempaa järkevämmästä vinkkelistä... En siis ajattele olevani millään laihdutuskuurilla, vaan yritän tehdä sellaisia valintoja syömisieni suhteen, joita pystyn noudattamaan loppuelämäni. Niinpä ottaen huomioon sen seikan, että rakastan leipomista, lienee melko epärealistista kuvitella pystyvänsä luopumaan kaikista hiilareista loppuelämäkseen... 

Huominen punnituspäivä vähän silti jännittää... Mutta olipa tulos mikä tahansa, en aio tällä kertaa lannistua, vaan tuulettelen täällä onnistuneiden ruokavalintojen kunniaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti