maanantai 8. elokuuta 2011

Suurin Pudottaja

Rakastan muodonmuutosohjelmia. Tarkoitan kaikkia niitä hömppäjuttuja telkkarissa, joissa muutetaan kotia uuteen uskoon, poistetaan ulkonäöstä 10 vuotta 10 päivässä, tehdään heterosta ja hänen kodistaan hemaiseva ja sitä rataa. Eihän niitä voi parhaalla tahdollaankaan miksikään asiaohjelmiksi kehua, mutta joku niissä silti koukuttaa niin, etten malta lähteä telkkarin äärestä ennen kuin näen lopputuloksen.

Muodonmuutosten ekstriimiä ainakin jossain mielessä on Suurin Pudottaja. Tietenkään siinä ei ihmeitä tapahdu kymmenessä päivässä, mutta pitemmällä ajanjaksolla kyllä. Tai no jos viikossa lähtee 6 kiloa, niin kai sitä jo jonkin sortin ihmeeksi voi kutsua. Jollain lailla se motivoi - tekee mieli lenkille tai ei ehkä tule syötyä sitä keksipakettia. (Ainakaan kokonaan.) Samalla kyllä myös huomaan vertaavani kilpailijoita itseeni tyyliin: "Onneksi en sentään ole noin iso." Mutta myös: "Miten tuo voi painaa yhtä paljon kuin minä, vaikka näyttää kyllä paljon isommalta??" (Sitten päätän ajatella, että kyseisen henkilön täytyy olla minua huomattavasti lyhyempi.)

Myös Suurimmassa Pudottajassa odotan aina eniten sitä pätkää ennen lopputekstejä, jossa näytetään, mitä pudonneelle kilpailijalle kuuluu tällä hetkellä. Kuinka paljon hän on saanut pudotettua painoaan "ranchilta" lähdön jälkeen. Tämänpäiväisessä jaksossa eräs kilpailija kertoi halustaan olla esimerkkinä muille lihaville, koska hän "on ollut aivan samassa tilanteessa kuin hekin", mutta on silti onnistunut laihtumaan 45 kiloa! Ja että "jos se on mahdollista minulle, se on mahdollista ihan kenelle tahansa!"

...Niin. On varmasti mahdollista, mutta haasteet ovat kyllä ihan eri luokkaa arjessa kuin siellä "ranchilla" jossa elämä keskittyy vain ja ainoastaan treenaamiseen ja terveelliseen ruokavalioon vailla mitään häiriötekijöitä. Melkoisena bonuksena on myös (ihana) personal trainer, jollaiseen ei ihan joka tytöllä olekaan varaa. No, silti sarja koukuttaa minua, mutta lohdullista oli katsella tänään viimeksi pudonneen kilpailijan kuulumiset kotiin paluun jälkeen. Aubrey kertoi lihoneensa takaisin 4 kiloa, koska pienten lasten äitinä ajan löytyminen treenaamista varten on äärimmäisen haastavaa. Niinpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti